|
|
|
|
Een belangrijk onderdeel van de oplossing voor voedselverspilling is kleinschalige, lokale en gemeenschapsgerichte herverdeling. Daarom zijn we momenteel op zoek naar samenwerkingen met meer lokale bedrijven in de buurt. Als het gaat om verse producten en kleine hoeveelheden voedsel, werkt grootschalige logistiek simpelweg niet zo efficiënt als de lokale aanpak. Door voedsel te doneren aan Kaskantine kunnen kleine bedrijven het milieu verbeteren door voedsel te redden dat anders verspild zou worden, terwijl ze ook de transportemissies verminderen omdat het naar een lokale distributeur wordt gebracht. Dus, als uw lokale bedrijf geïnteresseerd is in het doneren van overtollig voedsel, kunnen we beginnen door één basisvraag te beantwoorden:
|
The broader aim of the project is to contribute to the circular economy of the neighborhood, and to make citizens “future proof” by closing resource loops. In the EU, around 88 million tonnes of food waste are generated annually with associated costs estimated at 143 billion euro's (FUSIONS, 2016), about 30% of the originally produced food.
Wasting food is not only an ethical and economic issue but it also depletes the environment of limited natural resources. Reducing food waste helps to achieve Sustainable Development Goals and, on top of that, it enables us to:
|
How to find Us |
Contact UsContact email: info [at] kaskantine.nl
Read our Privacy policy
|