DE KASKANTINE
  • Home
    • About us >
      • Mailing List
  • Bokashi Club
  • Events
  • Food Rescue
  • Garden
    • Kwekerij (Plant nursery)
    • Herbspiral
    • Aquaponics ​
  • Off-grid Design
    • Acces to land
    • Building materials
    • Off-grid Solar
    • Water supply
    • Wastewater treatment
    • Composting
  • Workshops
    • Gardening Workshop
    • Food Preservation
    • Composting Workshops
  • Kitchen
    • Brunch
  • Blog
  • Tours
  • Private Events

 Food Rescue - De Voedselkringloop

Saving and redistributing food surplus

Food Rescue Market (De Voedselkringloop)



De Voedselkringloop (The Food Rescue Market) is een initiatief van De Kaskantine dat zich richt op het verminderen van voedselverspilling. Het wordt volledig gerund door vrijwilligers.
We redden voornamelijk fruit, groenten, brood en droge voedingswaren. Onze Voedselhelden halen voedsel op bij onze partnerleveranciers dat anders weggegooid zou worden. Vervolgens sorteren en verdelen ze het op onze voedselreddingsmarkt op vrijdagen, die open is voor iedereen die geïnteresseerd is.

We gebruiken een loterijsysteem om de voedselverdeling te organiseren.
De Voedselkringloop vindt elke vrijdag plaats vanaf 18:00 uur tot al het voedsel op is.


Houd er rekening mee dat we niet kunnen voorspellen hoeveel voedsel er beschikbaar zal zijn of hoeveel mensen er zullen komen. Elke vrijdag vóór 15:00 uur plaatsen we echter op deze pagina wat we hebben weten te redden.


 Today 08.11 in the Food Rescue Market:

20 kratten
Aardappelen, sinaasappels, mango, citroen, ananas, rode paprika, kruiden (munt, peterselie, koriander) en veel gesneden brood

Vergeet niet om kleine tasjes mee te nemen!
Please remember to bring small bags!
Tip: A great website to look up veggies and learn more about them is https://www.veggipedia.nl/—you’ll find tons of information on nutrition, recipes, and more!

How to store and avoid food waste at home

Explore these videos on storing various vegetables, fruits, and herbs
If you have a specific product and you don't know how long it will last, you can use this tool from voedingscentrum. https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/kopen-koken-bewaren/eten-bewaren.aspx

Become a partner by donating your surplus food! 

Picture
Een belangrijk onderdeel van de oplossing voor voedselverspilling is kleinschalige, lokale en gemeenschapsgerichte herverdeling. Daarom zijn we momenteel op zoek naar samenwerkingen met meer lokale bedrijven in de buurt. Als het gaat om verse producten en kleine hoeveelheden voedsel, werkt grootschalige logistiek simpelweg niet zo efficiënt als de lokale aanpak. Door voedsel te doneren aan Kaskantine kunnen kleine bedrijven het milieu verbeteren door voedsel te redden dat anders verspild zou worden, terwijl ze ook de transportemissies verminderen omdat het naar een lokale distributeur wordt gebracht. Dus, als uw lokale bedrijf geïnteresseerd is in het doneren van overtollig voedsel, kunnen we beginnen door één basisvraag te beantwoorden:
Wat wordt beschouwd als voedsel dat kan worden gedoneerd (voedseloverschot)?
  • bederfelijke en niet-bederfelijke voedingsmiddelen die dicht bij of voorbij de THT-datum zijn
  • onjuist gewogen of gemeten voedingsproducten die niet meer verkocht kunnen worden,
  • verkeerd geëtiketteerd voedsel, beschadigde of imperfecte voedingsproducten waarvan de veiligheid niet in het geding is
  • overvoorraden voedingsmiddelen en verouderde promotie- of seizoensgebonden artikelen,
  • voedsel dat niet voldoet aan esthetische normen maar wel voldoet aan gezondheidsvoorschriften EN geen koeling nodig heeft
  • zijn allemaal mogelijk geschikt voor donatie!

Voedsel dat we NIET kunnen verwerken
  • Voedsel met een "Te Gebruiken Tot" (TGT) datum
  • Producten die gekoeld moeten worden
  • Voedsel uit privéhuishoudens

    Contactformulier voor voedselverspilling voor leveranciers

Submit

Kaskantine's approach to food waste

Picture
The broader aim of the project is to contribute to the circular economy of the neighborhood, and to make citizens “future proof” by closing resource loops. In the EU, around 88 million tonnes of food waste are generated annually with associated costs estimated at 143 billion euro's (FUSIONS, 2016), about 30% of the originally produced food.
Wasting food is not only an ethical and economic issue but it also depletes the environment of limited natural resources. Reducing food waste helps to achieve Sustainable Development Goals and, on top of that, it enables us to:
  • support the fight against climate change (food waste alone generates about 8% of global greenhouse gas missions)
  • save nutritious food for redistribution to those in need, helping to eradicate hunger and malnutrition (some 43 million people in the EU cannot afford a quality meal every second day)
  • save money for farmers, companies and households. 



How to find Us

Picture

Contact Us


Contact email: info [at] kaskantine.nl

Sign up for our newsletter!

* indicates required

Read our Privacy policy

Terms and conditions

Kaskantine 2025
  • Home
    • About us >
      • Mailing List
  • Bokashi Club
  • Events
  • Food Rescue
  • Garden
    • Kwekerij (Plant nursery)
    • Herbspiral
    • Aquaponics ​
  • Off-grid Design
    • Acces to land
    • Building materials
    • Off-grid Solar
    • Water supply
    • Wastewater treatment
    • Composting
  • Workshops
    • Gardening Workshop
    • Food Preservation
    • Composting Workshops
  • Kitchen
    • Brunch
  • Blog
  • Tours
  • Private Events