Ons doel is om samen te leren en kennis uit te wisselen over hoe je voedsel kan produceren op kleine schaal in de stad, en hoe je inheemse soorten kan introduceren en reproduceren.
We hebben een groene eetbare wand met dank aan ons aquaponics system. Hierdoor kunnen we optimaal gebruik maken van onze kas en hebben we dagelijks verse kruiden. Een aquaponics system is een quasi gesloten circuit. In het waterbassin leven vissen, in ons geval karpers die gevoerd worden met voedselresten en eendenkroos. De vissen bemesten de planten en de planten worden geoogst voor de keuken.
Groeisystemen
We maken gebruik van kleine modulaire groeisystemen gemaakt van gerecyclede materialen. Ze vragen weinig onderhoud en de planten groeien er goed in. En als we verhuizen, nemen we de hele tuin gewoon met ons mee.
Compost
Onze grond is vruchtbaar met dank aan de wormen. Compostwormen maken binnen afzienbare tijd compostaarde van schilafval. Een eenvoudig wormencompostsysteem heeft drie opgestapelde containers met compost in verschillende stadia, waarbij de wormen naar de meest verse compost kunnen kruipen.
Groendaken
De KasKantine heeft als ontwerpprincipe voor daken: 33% transparant dak, 33%groen dak en 33% energieproductie. Het vegetatiedak wordt zoveel mogelijk geïntegreerd in de omgeving, dat wil zeggen dat het zoveel mogelijk onderdeel uitmaakt van de lokale groene infrastruktuur.